Het is uit met de asymmetrische wenkbrauw!

Het is uit met de asymmetrische wenkbrauw!

Wie droomt er niet van perfect gevormde wenkbrauwen zoals die van Megan Fox of van de quasi nonchalante borstelige wenkbrauwen van Emma Watson? Weten hoe ook jij deze perfecte brows voor je klanten kunt creëren? Lees dan verder ...

Tien jaar geleden lieten we onze wenkbrauwen nog door de kapper epileren. Of je 'plukte' ze zelf. Maar dat was vroeger! Tegenwoordig ga je naar een 'Brow Bar'. In New York en Londen zijn deze Brow Bars een absolute trend met groot succes. Ook in Nederland zie je ze als paddestoelen uit de grond schieten.

NEYES Brows is een soortgelijk concept; een nieuwe manier om perfect gestileerde wenkbrauwen te creëren. Ongeacht welk type wenkbrauw je klant heeft, met dit 10-stappenplan kun je alle soorten natuurlijke wenkbrauwen perfect stijlen - zonder permanente make-up of microblading.

Het stappenplan

Het vormen van de perfecte wenkbrauw verloopt in tien stappen: reinigen, verven, meten, lijnen zetten, knippen, harsen, draadtechniek, epileren, stylen van de wenkbrauwen en tot slot, het stencil maken. En eventueel het sealen van de wenkbrauwen.

Het intakegesprek

Voordat de behandeling begint, heb je een intakegesprek met de klant, waarbij je diens wenkbrauwen nauwkeurig bekijkt. Je bespreekt de wensen van de klant en in welke mate deze haalbaar zijn. Van de gewenste kleur en vorm, tot de precieze stijl.

Stap voor stap naar de perfecte wenkbrauw

Na het intakegesprek worden de wenkbrauwen eerst gereinigd, je mengt de juiste kleur voor de wenkbrauwen van de klant en vervolgens breng je deze aan. Zodra de wenkbrauwharen gekleurd zijn en voller en dichter lijken, volgt de volgende stap: het meten! Hierbij wordt het gezicht gemeten met een draad, waardoor de optimale, individuele wenkbrauwvorm wordt bepaald. Elk gezicht is anders, zo is ook elke wenkbrauwvorm uniek. Deze nieuwe, perfecte vorm wordt op de huid afgetekend en de bijbehorende contouren worden met was gedefinieerd.

Hierna volgt de Oosterse draadtechniek, waarmee je het resterende donzige haar volledig verwijdert. Een eventuele ‘verdwaalde haar’, wordt met een pincet verwijderd. Het grootste gedeelte van de behandeling is nu voltooid.

Nu volgt de afwerking, ofwel styling. Daarbij worden de ontbrekende wenkbrauwharen aan het begin of einde van de wenkbrauwen bijgetekend met het speciale NEYES Brow Me wenkbrauwpotlood en het NEYES Brow Powder wenkbrauwpoeder.

Tot slot, worden de wenkbrauwen geseald met de NEYES Brows Sealing Gel. Dit zorgt er niet alleen voor dat het poeder niet vervaagt of uitloopt, het maakt de wenkbrauw ook waterdicht.

Creëer zelf de perfecte wenkbrauwen

Klanten die voor het eerst een NEYES Brows behandeling ondergaan, krijgen een speciaal hulpstukje mee voor thuis: een geïndividualiseerd wenkbrauwsjabloon. Op dit sjabloon zijn de perfect uitgemeten nieuwe wenkbrauwen met pen gemarkeerd. Deze voorgetekende wenkbrauwen worden vervolgens uitgesneden met een mes. Het sjabloon is voorzien van elastiekjes zodat het sjabloon 's morgens gemakkelijk door de klant kan worden aangebracht. Daarna hoeft de klant slechts met de speciale pen en het poeder de vorm van het sjabloon te volgen; en klaar is de perfecte wenkbrauw! In een handomdraai zien de wenkbrauwen er elke dag identiek en perfect gestyled uit!

Goed om te weten

Na de behandeling mag de klant binnen 72 uur geen gezichtspeeling gebruiken en geen zelfbruiner gedurende 24 uur. Bovendien moeten sauna en zonnebaden de eerste twee tot drie dagen worden vermeden.

Onderhoud

De NEYES Brows behandeling wordt ongeveer eens per maand herhaald, omdat de wenkbrauwharen weer aangroeien en uiterlijk na zes weken weer in vorm moeten worden gebracht. In de tussentijd mag je geen handje helpen met het pincet, omdat dit in het geval van geplande groei averechts zou kunnen werken! Voor wie het groeien niet snel genoeg gaat, kun je een wenkbrauw groeiserum gebruiken, bijvoorbeeld van NEYES Brows.

Kosten

De eerste NEYES Brows behandeling kost gemiddeld € 55,- met sjabloon en € 45,- zonder sjabloon. De duur van de behandeling is ongeveer één uur met sjabloon en ongeveer 45 minuten zonder het sjabloon. Elke volgende behandeling duurt ongeveer 35 minuten en kost vanaf € 35,-.

NEYES Brows nu beschikbaar in heel Nederland en België

Nieuwsgierig geworden? Wie de behandeling zelf een keer wil proberen, kan via onze online Studio Finder een Brow Bar in de buurt vinden. Voer de gewenste locatie in en geeft aan binnen welke straal je wilt zoeken. De Studio Finder toont vervolgens alle Brow Bars en schoonheidssalons in jouw zoekgebied die de NEYES Brows behandeling uitvoeren.

En het resultaat?

Professioneel gevormde en gestylde wenkbrauwen die er voller en mooier uitzien!

E-book Neyes Brows

Download m hier

NEYES Brows Artist worden? Meer dan 200 collega's gingen je voor!

Bekijk het cursusoverzicht
Terug naar het overzicht

Mijn winkelmandje