Huidige cliënten aan je binden? Zo doe je dat!

Huidige cliënten aan je binden? Zo doe je dat!

Als je die nieuwe klant eenmaal binnen hebt, doe er dan alles aan om hem of haar binnen te houden. In deze blog leg ik je in 5 tips uit hoe je dit aanpakt. In een latere blog kom ik hier nog uitgebreid op terug.

1. Gebruik sociale media

Je klanten worden graag betrokken, bij van alles. Maak gebruik van die wetenschap door via sociale media het gesprek aan te gaan. Vraag je klanten naar hun mening, vraag hen eens om tips of geef je klanten interessante informatie over ontwikkelingen op het gebied van beauty en gezondheid.

2. Stel vragen

Vraag eens aan je klanten waarom ze voor jou hebben gekozen. Vul dit niet voor hen in maar laat je verrassen door de antwoorden. Door vragen te stellen, train je je klanten ook een beetje in het geven van een ‘elevator pitch’ over jouw bedrijf waardoor ze deze informatie gemakkelijker met anderen kunnen delen. Zo worden tevreden klanten jouw ambassadeurs. En wat is nu betere reclame dan een klant die blij is met haar perfecte NEYES wenkbrauw die jij voor haar hebt gemaakt?

3. Blijf actief en verras je klant

Blijf actief in het contact met je klanten. Lange stiltes zijn niet bevorderlijk voor een hechte band tussen jou en je klant. Zorg daarom dat ze regelmatig iets van je horen en stuur je klanten eens een aardige attentie. Dit kan natuurlijk ook een aanbieding zijn.

4. Zorg voor enthousiaste medewerkers

Als je enthousiast bent over je producten en diensten straal je dit uit. Daarom loont het om extra aandacht te besteden aan het motiveren van je personeel zodat zij datzelfde enthousiasme uitstralen. Je klanten zullen zich hierdoor altijd welkom en op hun gemak voelen.

5. Haal meer uit Facebook en Instagram

We hebben social media al benoemd, maar met name Facebook is zeer geschikt om in te zetten voor het behoud van je klanten. Probeer altijd om vragen van je klanten via Facebook zo snel mogelijk te beantwoorden. Anders gaan ze het misschien aan de concurrent vragen.

Schrijf je nu in voor de gratis workshop

Heb je interesse om een gratis workshop bij te wonen op woensdag 5 september over het behoud van huidige cliënten en over de inzet van social media voor jouw salon? Schrijf je dan hier in.

E-book Neyes Brows

Download m hier

NEYES Brows Artist worden? Meer dan 200 collega's gingen je voor!

Bekijk het cursusoverzicht
Terug naar het overzicht

Mijn winkelmandje